Forbrukslån og kredittkort 

Usikret gjeld

Det finnes to forskjellige typer usikret gjeld, i hovedsak. Det snakkes ofte om lån du kan få uten at du trenger å legge noen som helst av egenkapital eller sikkerhet. Du sender av gårde en søknad og vips om en liten stund kommer det penger på konto. Det høres nesten litt for godt ut til å være sant. Slik er det nødvendigvis ikke, men det kan være sånn. Vi går litt innom hva usikret gjeld er og hvordan det kan brukes.

Kredittkort

Den mest brukte usikrede gjelden er kredittkortet. Alle har et eller flere kredittkort. Det finnes nesten ikke grenser på hvor mye av det vi bruker går igjennom kredittkort. Grunnen er alle fordelene kredittkort har og alt som skjer når du har disse kortene. Du får også en gratisperiode slik at du kan bruke kortet uten at det koster deg noe, så lenge du betaler ned før tiden. Da får du med andre ord fordeler uten at du trenger å betale for dem, som bonuspoeng eller andre type poeng. Kredittkort er nokså enkle å få, men de koster veldig mye penger å ha. Selve kortet kan koste noe. SEB og AMEX tar et gebyr for at du skal ha dem per år. Dette mest for å dekke inn litt av tapen de pådrar seg når kunder bruker dem, får fordeler og betaler tilbake i tide.

Forbrukslån

Forbrukslånet krever ingenting fra deg som bruker. Når du bruker penger er det for å gjøre noe smart med den og noe som du trenger. Skal du ta opp et forbrukslån tar du også opp et lån som ikke krever sikkerhet og ikke krever noe mer fra deg enn kun en søknad og fornuftig bruk. Det er vanskeligere å få et forbrukslån enn et kredittkort. Kredittkort er noe som brukes til kjøp og annet og er vanligvis 150.000 kroner eller mindre. De fleste utsteder på 100.000 kroner. Forbrukslånet er mer og krever mer. Du kan få en kreditt på hele 500-600.000 kroner på en gang. Det er mye penger og krever mye for deg som låner dem. Du må gi tilbake disse pengene over flere år og må derfor kunne vise at det går og at det passer veldig bra.

Søk beste lån

All usikret gjeld koster mye. Skal du ha et billig lån begynner du med å lete selv eller så tar du bare snarveien. Du kan finne alt det samme selv, som du kan få hos andre. Prøv Sambla for eksempel. Dette selskapet sammenligner alle lån for deg helt gratis. Det koster deg ingenting og derfor et selskap du absolutt bør prøve. Ikke vent på at noen skal finne eller gjøre noe for deg. Sett i gang selv med en profesjonell aktør som gjør hele denne jobben for deg. Du kan slappe av, lage middag eller gjøre deg klar for jobb mens Sambla leter etter ditt beste lån.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *